Holland4ALS

 

Holland4ALS wordt verplaatst naar 16/17 oktober 2021

De 5e editie van Holland4ALS is verplaatst naar het weekend van 16/17 oktober. Het evenement stond gepland in het weekend van 3/4 juli 2021, maar de noordelijke veiligheidsregio kan op dit moment geen uitsluitsel geven over het verlenen van een vergunning op korte termijn. Wij vinden het risico te groot dat we vlak voor het evenement geen toestemming krijgen. Wij hebben er daarom voor gekozen om het evenement te verplaatsen naar oktober. De verwachting is dat we in het najaar alle ruimte hebben om Holland4ALS op de 'oude' manier te kunnen organiseren. 

Je kunt je team aanmelden via de website of contact met ons opnemen als je vragen hebt. Doe mee en steun ALS patiënten en hun families!

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De deelnemers leggen in teams maar liefst 330 kilometer af van Groningen naar Soest. Het parcours tussen deze twee plaatsen wordt binnen 24 uur in estafette-vorm overbrugd in vier verschillende disciplines: kanoën, zwemmen, fietsen, en hardlopen.  

                                   

Het ultieme doel is om zoveel mogelijk gelden te werven om ALS patiënten en hun families te ondersteunen met hulpmiddelen om hun dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zij moeten elke dag een topprestatie leveren om 'gewone' dingen te kunnen doen. We hebben geen tijd te verliezen, zij kunnen niet wachten.

 

En wat is er dan mooier om in teamverband naar een sportprestatie toe te werken en daarmee gelden te werven voor dit belangrijke doel! 

Lees meer Lees minder

Een goed doel helpen en tegelijkertijd lekker sporten. Bij Holland4ALS zet je je in voor ALS-patiënten door mee te doen aan een multisportevenement. Je gaat met een team kanoën, zwemmen, fietsen en hardlopen. Het is een 24-uurs evenement met een parcours dat loopt van Groningen tot aan Soest.

 

Waarom Holland4ALS?

Om ervoor te zorgen dat ALS-patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, hebben ze hulpmiddelen nodig. Denk hierbij aan een aangepaste personenbus, sta-op-stoel, douche-/toiletstoel, een drink- en/of eethulpmiddel, een spraakcomputer en nog veel meer. Wat de patiënten nodig hebben, dat hangt af van de fase van hun ziekte.

Het probleem bij deze ziekte is dat de behoeften van patiënten door het verloop van de ziekte in een zeer korte tijd kan veranderen. Ze moeten vaak te lang wachten op hun hulpmiddelen. En wachten is precies iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven.

Om deze reden schaffen patiënten noodgedwongen veel hulpmiddelen zelf aan. Dit kost veel geld en dat is voor veel patiënten niet mogelijk om te bepalen. Daarom hebben ALS-patiënten jouw hulp nodig!

Buiten veel sportief plezier is het ultieme doel van Holland4ALS het werven van zo veel mogelijk geld voor ALS. Met dit geld worden hulpmiddelen en diensten aangeschaft zodat ALS-patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

 

Holland4ALS 2021

De 5e editie van Holland4ALS is gepland op 16 oktober 2021. Of dit doorgaat hangt natuurlijk af van de coronamaatregelen, maar wij gaan er wel voor!!

Wat wel zeker is, is dat de 5e editie hetzelfde zal zijn als vroeger. Je kan je alleen nog inschrijven met een team. Heb je je individueel ingeschreven, dan hopen we toch dat je mee wilt doen met een team.

Wil je je inschrijven, vindt dan een leuk team om mee te doen. Zet samen jouw spierkracht in voor het goede doel!

Schrijf je in!
  Bekijk alle
12/05/2021 | 18:54

Holland4ALS verplaatst naar 16 en 17 oktober 2021

De 5e editie van Holland4ALS is verplaatst naar het weekend van 16/17 oktober. Het evenement stond gepland in het weekend van 3/4 juli 2021, maar de noordelijke veiligheidsregio kan op dit moment geen uitsluitsel geven over het verlenen van een vergunning op korte termijn. Wij vinden het risico te groot dat we vlak voor het evenement geen toestemming krijgen. Wij hebben er daarom voor gekozen om het evenement te verplaatsen naar oktober. De verwachting is dat we in het najaar alle ruimte hebben om Holland4ALS op de 'oude' manier te kunnen organiseren.    Je kunt je team aanmelden via de website of contact met ons opnemen als je vragen hebt. Doe mee en steun ALS patiënten en hun families!
14/06/2021
11:10
Bekijk alle