Holland4ALS 2016

 

OPBRENGST: € 25.000

 

 

 

TWEE TEAMS UIT SOEST MAKEN VAN EERSTE EDITIE VAN HOLLAND4ALS EEN GROOT SUCCES!

 

Afgelopen donderdag ging in Groningen de eerste editie van Holland4ALS van start, in het zwembad de Papiermolen begon de estafette met 10 kilometer zwemmen en daarna moesten de twee ploegen, nog 140 kilometer fietsen, 100 kilometer hardlopen en 50 kilometer kanoën.

Twee Soester teams, team Soest met name bestaand uit leden van de atletiekvereniging Pijnenburg en een team JBV grotendeels bestaand uit leden van de Rotary Soest-Baarn.

Het was een eerste editie, een pilot, maar uniek voor zover we weten in Nederland dat 4 verschillende sporten over een grote afstand worden afgelegd, waarbij iedere individuele sporter 1 kilometer heeft gezwommen, 10 kilometer hardgelopen, 70 kilometer gefietst (in groepsverband) en 5 kilometer in de kano op het Veluwe- en Eem-meer. Om 10.30 gaf Pieter Mul van JAN-Accountants, hoofdsponsor, het startsein aan het team JBV, om 13:00 uur deden Pieter en Jan Jager dat samen voor het team Soest. Voor alle sponsoren zie de website van Holland4ALS.

Het weer werkte gelukkig heel erg mee, beide dagen, zo werd er in de nacht ook gefietst en hardgelopen, waren zonovergoten.
Beide teams eindigde bij de kleine Melm, het team Soest iets eerder, maar team JBV had in de vroege ochtend ruim een uur moeten wachten op de start in Harderwijk met de kano’s, dit uit veiligheid en omdat de sluis bij Nijkerk pas later open gaat. Maar de estafette stond niet in het teken van winnen, maar in het neerzetten van een unieke prestatie, veilig en goed weer thuiskomen, dat is perfect geslaagd.

Bij beide teams waren naast de sporters ook veel begeleiders betrokken, fysiotherapeuten, calamiteitenarts, chauffeurs, catering etc. etc. Team Soest kon zelfs gebruik maken van de spelersbus van FC Groningen en vielen daarmee extra op.

Eenmaal op de kleine Melm werden de ervaringen uitgewisseld en werd al een biertje genuttigd, niet gek want het was als gezegd zonovergoten en zeker de laatste 25 kilometer kanoën waren inspannend en het kwik was opgelopen tot boven de 20.

Om 1430 werden de sporters ontvangen bij VVZ’49, door een erehaag van familieleden en vrienden en voetballers, die een toernooi speelden bij VVZ ook voor het doel ZoalsJan. Eenmaal bij VVZ werd het feest compleet, een barbecue, nog meer bier, muziek, jong en oud aan het dansen, burgermeester Metz, prijzen die uitgereikt werden, en cheques die overhandigd werden aan de stichting ZoalsJan. Met overigens een prachtig resultaat, €25.000 door de deelnemende teams, maar ook van de voetbalteams een kleine 9000 euro.

Bedenker van Holland4ALS, Wout Middelman, ook teamleider van team JBV, was ook uitermate tevreden en kondigde aan dat deze eerste editie er een is van nog velen. ‘Fantastisch dat deze twee Soester teams er zo’n succes van hebben gemaakt, maar volgend jaar hopen we op meer teams, landelijke bekendheid en een nog groter evenement’.

Deze teams gingen de strijd aan

 

 

Sfeerimpressie

 

Holland4ALS 2016 partners

 

Jan Accounts - Gouden sponsor

JAN© zorgt dat ondernemers hun zaken op orde hebben op allerlei gebieden: administratie, belastingen, personeel, salarissen, recht, overname en pensioen. En JAN© gaat verder. Hij helpt ondernemers ook om hun doelen te bereiken.

Het beste uit je onderneming én uit jezelf halen, dat is wat ondernemers willen. Bezig zijn met die dingen waar ze ondernemer voor zijn geworden. JAN© helpt dat doel te bereiken. Natuurlijk door te zorgen dat al het cijferwerk op orde is, maar nog meer als bijrijder. JAN© zit niet achter het stuur, maar begeleidt ondernemers op hun weg, ook wanneer deze hobbelig is. Een bijrijder is er altijd en kun je vertrouwen.

ABOG Vastgoed - Bronzen sponsor

ABOG Vastgoed is een bedrijf dat zich richt op beleggingen in commercieel vastgoed.

ABOG Vastgoed heeft een specifieke visie op vastgoedbeleggingen in Nederland. Namelijk: “een huurder moet een goede boterham kunnen verdienen in het pand van waaruit hij werkt.”

Holland4ALS Editie 2017   Holland4ALS Editie 2018   Holland4ALS Editie 2019