Over Holland4ALS

Wat is Holland4ALS?

Tijdens Holland4ALS zet jij samen met je team jullie spieren in om andere mensen te helpen die door ziekte de controle over hun spieren verliezen. Elk team legt 200 kilometer af: van Soest naar Den Haag en weer terug. Het parcours wordt binnen 24 uur in estafette-vorm overbrugd in twee verschillende disciplines; fietsen en hardlopen.

Lees alles over wat Holland4ALS inhoud

Het ultieme doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS op de weg. Zij ondersteunen ALS-patiënten en hun families met hulpmiddelen om hun dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te maken. ALS-patiënten moeten elke dag een topprestatie leveren om gewone dingen te kunnen doen.

Lees alles over waar we het voor doen

Hoe mooi is het als jij je spieren kunt inzetten voor mensen die dit niet meer kunnen door een vreselijke spierziekte?! En het beste is: je doet dit niet alleen, maar je wordt ondersteund door je team. Holland4ALS is een echte teamprestatie.

We hebben geen tijd te verliezen, zij kunnen niet wachten. Schrijf je vandaag nog in!

Ik doe mee

 

Wie is Jan?

In 2014 kreeg de bekende Soester Jan Jager het bericht dat hij leed aan de ziekte ALS. Jan heeft tijdens zijn ziekte het initiatief genomen om een stichting op te richten om andere ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen met als voornaamste doel: ervoor zorgen dat ALS-patiënten zo lang mogelijk in een comfortabele thuisomgeving kunnen genieten met familie en vrienden voor de tijd die hen nog rest. In dit interview uit 2015 vertelt Jan zelf over waarom hij de stichting heeft opgericht.


Waarom begonnen met Holland4ALS?

De stichting Zoalsjan heeft tot doel mensen met ALS aan hulpmiddelen en diensten te helpen. Zo kan de levenskwaliteit van deze patiënten verhoogd worden. Om dit doel te verwezenlijken is geld nodig, en daarom zijn er vanuit de stichting Zoalsjan verschillende fondsenwervende evenementen opgezet. Holland4ALS is er daar één van.

 

Stichting Holland4ALS

De eerste vier edities van Holland4ALS zijn georganiseerd vanuit de stichting Zoalsjan. Vanwege meerdere verschillende activiteiten is ervoor gekozen om het grootste evenement apart onder te brengen in een nieuwe stichting: Stichting Holland4ALS. Deze stichting is in april 2021 opgericht en werkt nog altijd nauw samen met stichting Zoalsjan. Zo is er samen besloten dat de donaties van de 6 e editie van Holland4ALS ten goede komen aan de Stichting ALS op de weg.


ALS Op de Weg

Deze bijzondere stichting zorgt ervoor dat mensen met ALS (en aanverwante ziektes zoals PSMA en PLS) zoveel mogelijk ondersteund worden met allerhande hulpmiddelen om hun dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te maken. Met de donaties die de teams ophalen kunnen er nieuwe hulpmiddelen worden aangeschaft. 


Vier windrichtingen

Holland4ALS is een evenement waarbij we heel Holland willen verenigen in de strijd tegen ALS. Met Soest als centraal startpunt willen we iedere editie een andere windrichting volgen, om zo bij de 10e editie te kunnen zeggen dat we echt heel Holland hebben gezien in de strijd tegen ALS!