Over Holland4ALS

 

Holland4ALS 2022

De 5e editie van Holland4ALS is gepland in het weekend van 26 en 27 mei 2022. In 2020 zou er een nieuwe versie plaatsvinden, maar dit jaar organiseren we het evenement toch weer zoals vroeger. Je kunt je dus niet meer individueel inschrijven, maar alleen met een team! Een team moet uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers bestaan. 

Stel dus snel jouw team samen en start met trainen! Zet samen jouw spierkracht in voor het goede doel!

 

 

Waarom Holland4ALS?

Om ervoor te zorgen dat ALS-patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, hebben ze hulpmiddelen nodig. Denk hierbij aan een aangepaste personenbus, sta-op-stoel, douche-/toiletstoel, een drink- en/of eethulpmiddel, een spraakcomputer en nog veel meer. Wat de patiënten nodig hebben, dat hangt af van de fase van hun ziekte.

Het probleem bij deze ziekte is dat de behoeften van patiënten door het verloop van de ziekte in een zeer korte tijd kan veranderen. Ze moeten vaak te lang wachten op hun hulpmiddelen. En wachten is precies iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven.

Om deze reden schaffen patiënten noodgedwongen veel hulpmiddelen zelf aan. Dit kost veel geld en dat is voor veel patiënten niet mogelijk om te betalen. Daarom hebben ALS-patiënten jouw hulp nodig!

Buiten veel sportief plezier is het ultieme doel van Holland4ALS het werven van zo veel mogelijk geld voor ALS. Met dit geld worden hulpmiddelen en diensten aangeschaft zodat ALS-patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

 

Ontstaan van Holland4ALS

In 2014 kreeg de bekende Soester Jan Jager het bericht dat hij aan de ziekte ALS leed. Jan had het initiatief genomen om andere ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen. Met als voornaamste doel: ervoor zorgen dat ALS-patiënten zo lang mogelijk in een comfortabele thuisomgeving kunnen genieten met familie en vrienden voor de resterende tijd.

Om dit doel te verwezenlijken is geld nodig. Er zijn verschillende fondsenwervende evenement georganiseerd, hiervan is Holland4ALS de grootste. Daarbij leggen teams vanuit het hele land kanoënd, zwemmend, fietsend en lopend de lange weg van Groningen naar Soest af.